Selecteer een pagina

Feestje

Mijn oma is 84 jaar geworden. Een heel mooi moment om dit samen met de hele familie te vieren. De voorbereidingen voor het eten zijn gedaan door mijn tante, moeder en zusje. De cadeaus zijn zorgvuldig uitgezocht en oma is helemaal klaar voor haar verjaardag. Als hoogsensitieve dame bereid ik me ook voor op het feest!

Cadeaus

Het was even zoeken naar een passend cadeau. Wat geef je iemand die alles al heeft? Opeens had ik een ingeving: ik wist wat ik oma cadeau ging doen! Ze is gek op thee. Ik heb voor haar yogi thee gekocht in verschillende smaken. Op deze theezakjes staan echt super leuke wijsheden. Elke dag kijkt ze uit naar een spreuk. Dus 100 dagen inspiratie en thee voor mijn lieve oma.

Familie

De familie is er: dochters, zoon, kleinkinderen, broers en aanhang. Het is echt super gezellig en hapjes en drankjes zijn in overvloed aanwezig. Mijn neefje van 9 jaar zie ik kort daarna spelend op gang. Hij heeft zich afgezonderd. Hij heeft last van alle stemmen die bij hem zo hard binnenkomen. Ik ben zijn tante die ook hoogsensitief is, gelukkig kan ik hem hierbij helpen.

Hoogsensitiviteit als kracht

Hoe kun je als hoogsensitief persoon omgaan met alle geluiden op een feestje? Onderstaand 3 tips!

  • Doe vlak voor een feestje de oefening dat je in een gouden zeepbel zit. Dit doe je door je ogen te sluiten en dit te visualiseren. Open je ogen na een paar minuten.
  • Als je merkt dat het geluid binnen komt, zonder je heel even af (ga naar de keuken, naar buiten of naar de gang net zoals mijn neefje). Je kunt dan 1 minuut opladen in de stilte.
  • Als je thuis bent, visualiseer een straal water waar jij onder staat en spoel de indrukken van je af. Ga daarna iets leuks doen, waar jij energie van krijgt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een meditatie, een bad nemen of op de bank liggen.

Oma heeft een fantastische verjaardag gehad en enorm genoten van alle liefdevolle mensen om haar heen. Ik wens je heel veel plezier op jouw feestjes. Pas de 3 tips toe het en laat in de comments weten, hoe dit voor je was. Hiermee inspireer jij ook anderen.

Ik geloof in jouw kracht!

Liefs, Chantal