Afgelopen week zat ik in een team sessie. In deze sessie stelde ik de vraag heb je goede voornemens  en wat zijn deze dan? Van de 20 mensen antwoorde 17 mensen dat ze er überhaupt hier niet aan deden, omdat deze goede voornemens eerder nooit uit waren gekomen. Er waren 3 mensen die wel duidelijke doelen hadden voor hun goede voornemens.

  • Hoe kijk jij er zelf tegen goede voornemens aan?
  • Leer jij van je fouten of zie jij fouten juist als een kans om zaken anders aan te pakken of belemmer jij jezelf met jouw gedachten?

Belemmerende overtuigingen krijg je mee vanuit situaties die jij meemaakt en het label wat jij er op dat moment op plakt. Dit label gebruik je vaak jaren later nog steeds, zonder dat je het in de gaten hebt.

De eerste stap is dat je in de gaten hebt, dat jij jezelf saboteert met je eigen overtuigingen. Dan ben je al heel ver. De tweede stap is, hoe buig je deze belemmerende overtuiging om?

4 stappen om belemmerende overtuigingen om te buigen

  1. Zet de overtuiging die hebt op papier, zodat helder wordt wat deze overtuiging was.
  2. Als je dit inzichtelijk hebt, bedenk een positieve overtuiging die bij je past en je schrijft deze op.
  3. Van deze gewenste overtuiging maak je een positieve affirmatie.
  4. Deze affirmatie herhaal je zoveel als je kunt gedurende de dag, net zoals dat je de affirmatie echt geloofd en je hiernaar handelt. Zo her-programmeer je als het ware je mindset. Het is heel eenvoudig om te doen en je kunt er vandaag nog mee beginnen.

Het is belangrijk om focus te hebben op je goede voornemens, omdat deze jouw leven nog leuker maken en omdat jij jezelf dit gunt. Dus met welke positieve affirmatie begin jij vandaag?

Ervaringen vanuit mijn coachpraktijk

Wat ik in mijn praktijk dagelijks ervaar, is dat het kernprobleem waar mensen tegen aan lopen vaak anders is dan ze denken. Hierdoor gaan ze aan de slag, maar hebben geen duidelijke focus omdat de kern van hun probleem niet wordt opgelost. Hierdoor haken ze af. En dat is echt zonde, omdat wanneer jij aan jouw daadwerkelijke probleem werkt je ook echt resultaten behaald.

Zelf heb ik ook de ervaring dat ik na 15 jaar mijn kernproblemen echt had gevonden. Nu ze opgelost zijn, ervaar ik dagelijks geluk, plezier en succes in mijn leven. En een gelukkig leven dat is wat ik jou 100% gun.

Als ik je kan helpen om jouw kernprobleem waar je mogelijk jaren tegen aan loopt te doorbreken, stuur me dan een mail naar: chantal@chantalvandenbroek.nl en dan plannen we een coach sessie van een half uur in om te kijken waar je nu staat. Laten we het samen doen!