Selecteer een pagina

Ratrace

In het dagelijkse leven ben je met van alles bezig. Je gezin, je carrière, je persoonlijke ontwikkeling, je huis, sport, familie en vrienden. Om die power vrouw te zijn, zet je jezelf voor 200% in. Je bent aan het rennen van de ene activiteit naar de ander en je hebt nauwelijks echt tijd voor jezelf. Het voelt als een ratrace. Hoe zet je nu de handrem erop om te kijken wat voor jou echt belangrijk is. En om vanuit rust en kracht jezelf te empoweren en je mooiste leven te leven. Onderstaand 5 tips voor een gelukkig leven.

Zorg goed voor jezelf

Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. In de maatschappij vinden we dit egoïstisch. Hoe beter jij in je vel zit, hoe beter jij voor de ander kunt zorgen en struggles in je leven beter aan kunt. Laat de beperkende gedachte van de maatschappij los en creëer elke dag you-time. Begin met 5 minuten per dag en kies iets waar jij heel blij van wordt. Je kunt schrijven in je dagboek, intens genieten van een kop thee of even niets doen. Belangrijk is dat het goed voelt in het moment.

Geluk halen uit kleine dingen

Geluk zit in hele kleine dingen. Van een bloem die bloeit, de zon die schijnt of een kop koffie. Gun jezelf tijdens je werk deze momenten en laat ze volledig tot je doordringen. Als je van je auto naar de je werk loopt, merk dan bewust op wat je tegenkomt. Ademen de frisse lucht in en hoor de vogels fluiten. Maak hier een gewoonte van en je merkt dat je even vertraagt om vervolgens je bezigheden weer op te pakken.

Zoek het positieve in al het negatieve

Elke dag maak je dingen mee die niet goed zijn verlopen. Je kunt hier boos of zelfs pessimistisch van worden. Het is dan heel makkelijk en verleidelijk deze gedachten te blijven herhalen. Je kunt er ook naar kijken door jezelf de vraag te stellen: waar leer ik van deze situatie? En als je het antwoord hebt, dan kun je deze positieve actie direct toepassen.

Glimlachen

Mensen die vrolijk zijn en glimlachen trekken ook vrolijke mensen aan. Heb je weleens geprobeerd om naar een wildvreemde persoon te glimlachen. Je krijgt altijd een glimlach terug en heel veel mensen voelen zich daarna heel goed. En het is zelfs helemaal gratis!

Dankbaar

Dankbaarheid maakt heel je gelukkig. Door je dag te starten met dankbaarheid start je de dag met een positief gevoel. Je kunt dit doen door er een gewoonte van te maken door te bedenken waar jij vandaag dankbaar voor bent. Dit kan zijn dankbaar dat je kunt ademen of dankbaar voor de zon, je werk, de mensen die je tegenkomt op je pad. Dit kun je onder de douche doen of als je in de auto zit onderweg naar je werk. Als je dit elke dag doet, merk je dat dit een enorm positief effect op je verdere dag heeft.

Heel veel plezier met de tips.

Ik geloof in jouw kracht!