Selecteer een pagina

Bali summer

In 2014 heb ik boek van Elizabeth Gilbert gelezen op het strand in Bali in Sanur. Op deze Bali trip stond lekker eten (fruit en rijst gerechten), het bezoeken van temples (o.a. Tanah Lot en tirta Empul) en plezier hebben met de mensen op Bali centraal. De glimlach die in elk gesprek terug komt. De zon, de muziek en geur van wierrook. Eat, pray and love! Bali is magisch.

Het leven was perfect!

Het boek gaat over een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw  die alles heeft: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door angst, paniek, verdriet en verwarring. Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita. In India met urenlang mediteren en stilzitten. En tenslotte in Indonesië ontmoet ze een medicijnman en ontmoet ze haar grote liefde.

Herkenning: eat, pray, love

Ik herkende mezelf zo in dat boek dat ik op dat moment: namelijk het reizen door de wereld en heel veel plezier hebben. In totaal heb ik het boek eat, pray, love 3 keer uitgelezen. Heerlijk om in weg te dromen bij een verse smoothie in de zon. Als hoogsensitief persoon komt dit verhaal zo krachtig binnen!

Anno 2017

Nu in 2017 nadat ik heel wat struggels in mijn leven heb opgeruimd, is mijn mindset totaal veranderd. Wat ik toen zocht was: vrijheid. Dat is wat er achter die reizen en plezier maken daadwerkelijk zat. De afgelopen jaren was het mijn persoonlijke reis: de zoektocht naar mijzelf. Wauw dit was mijn cadeau naar vrijheid. Ik kies nu elke seconde voor vrijheid. Hoe magisch is dat? En waar kies jij voor?

Wat als jouw jas niet meer past?

Dus als jij merkt dat jouw jas niet meer past: wat kies jij voor? Blijf jij kiezen voor je oude jas of kies jij voor een nieuwe jas? En zet jij de eerste stap om in jouw kracht te gaan staan? Ga op avontuur, probeer dingen uit, geniet en vooral: be you en wordt de beste versie van jouwzelf.

Ik geloof in jouw kracht!