Selecteer een pagina

De Balans

Er was eens een studente die hopeloos verliefd werd op een zakenman. Ze leren elkaar kennen via een interview en zo is het sprookje begonnen… Deze week is de film 50 tinten grijs donkerder in première gegaan. Christian en Anastacia stralen samen weer op het doek. Deze week werd dan ook op verschillende tv zenders de film 50 tinten grijs uitgezonden. Heel veel vrouwen die ik ken kijken met plezier, nieuwsgierigheid en enthousiasme naar deze mooie chippendale. Christian is dan ook een lust voor het oog. Nadat ik jaren geleden tijdens de hype het boek heb gelezen, heb ik afgelopen week dan eindelijk de film gezien.

De ontmoeting

In het eerste gedeelte van de film zie je de ontmoeting tussen Anastacia en Christian. Het begint met het interview waarin Christian graag zelf de touwtjes in handen heeft. De vonk slaat over en hij volgt haar zelfs in de winkel waar ze werkt. Uiteindelijk drinken ze samen koffie. Anastacia geeft aan dat hij nogal intimiderend op haar overkomt. Haar handen trillen daarbij. Uiteindelijk wijst Christian haar af en maakt het daarna weer goed door haar bloemen en boeken te geven. Anastacia weet niet wat ze hiervan moet denken. Het brengt haar in verlegenheid en vooral in verwarring. Wanneer ze in een dronken bui Christian belt om te vertellen hoe zijn gedrag bij haar overkomt, wordt ze zelfs door hem opgehaald bij het café. Deze scènes gaven mij inspiratie voor deze blog.

Verwarring

Als je verder inzoomt op deze scènes, dan zie je hoe Christian omgaat met de gevoelens van Anastacia. Wanneer ze dronken is, durft ze hem pas de waarheid te vertellen: Anastacia ik vind je leuk, Anastacia ik vind je niet leuk, Anastacia je past niet bij mij, Anastacia je krijgt bloemen, Anastacia je krijgt boeken, Anastacia ik vind wel je leuk, Anastacia je moet dit eten. Naast de verwarring zie je bij Anastacia de onvoorwaardelijke liefde voor Christian. Terwijl Christian zijn eigen regels en weg bepaald.

Magneten

Dit verhaal gaat in het dagelijkse leven over de dominante en de hoogsenstieve. Het zijn twee tegenpolen die elkaar juist aantrekken. De dominante persoon komt volledig voor zichzelf op, zet zichzelf op nummer 1 en spreekt vooral niet over gevoel. De hoogsensitieve persoon richt zich juist volledig op het gevoel, cijfert zichzelf volledig weg en voelt feilloos aan wat de behoefte van de ander is . Als twee magneten trekken deze tegenpolen elkaar aan. Dit zie je in relaties, bij vrienden, familie en op het werk terugkomen.

Voelen

Als jij in de schoenen van Anastacia staat, stel je jezelf dan de vraag hoe ga ik met deze situatie om? Denk er even kort over na wat jij zou doen. Je kunt hierbij de volgende vragen stellen: hoe voel ik me bij deze situatie en hoe zou ik dit anders kunnen doen? Schrijf het antwoord voor jezelf op.

Grenzen aangeven

En wat heel belangrijk is, bepaal jouw grens. Houdt jij van jezelf en heb je het lef net zoals Anastacia om de code rood helder en duidelijk af te geven, wanneer jouw grens overschreden wordt? Christian mag dan een lust voor het oog zijn, jij bent het waard om volledig in je kracht te staan, om jouw volste potentie te benutten en jouw mooiste leven te leven.

Dus volledig in balans tussen 50 tinten grijs en 50 tinten onvoorwaardelijke liefde.

Ik geloof in jouw kracht!