Mediation & coaching

Als mens heb je soms hulp nodig om advies te krijgen over een situatie waar jij al een tijdje in zit, iemand die op afstand en neutraal met je meekijkt naar de situatie of je hebt net dat ene zetje nodig om de verandering aan te gaan. Als mens ga je door verschillende fases heen en je behoeftes zijn elke keer anders. Zeker bij veranderende omstandigheden waar je soms totaal geen grip op hebt.

Denk hierbij aan situaties zoals:

 • Hoe je leven na een scheiding weer op de rit krijgt?
 • Hoe voorkom je dat je kinderen verlatingsangst hebben na een scheiding?
 • Hoe ga je om met je hoogsensitieve kind?
 • Hoe voorkom je bij na een scheiding, dat je in de vorige gewoontes terecht komt?
 • Hoe ga je om met trauma’s die je ervaren hebt in je jeugd?
 • Hoe ga je om met een rouwproces na het verlies van een dienbare?
 • Hoe zorg je ervoor dat je zekerder overkomt in gesprekken?
 • Hoe ga je om met je emoties in het dagelijkse leven? Eet je meer bij problemen? En hoe komt je uit deze situatie?
 • Hoe ga je om met je dominante leidinggevende?
 • Hoe ga je om me jezelf na een burn-out?
 • Hoe ga je om met sensitiviteit? En hoe zet je dit in als een kracht?
 • Hoe krijg je vastgeroeste mensen in een organisatie weer in beweging?
 • Hoe krijg je mensen mee in een verandering? Welke aspecten komen daarbij kijken?
 • Hoe krijg jij sturing over jouw leven? Zodat jij focus hebt op jouw doelen.

Mijn ervaring van de afgelopen 12 jaar is, dat ik bij grote en middelgrote ondernemingen, dagelijks mensen heb mogen begeleiden bij hun transformatie proces. In veel situaties ben ik ingezet als mediator, zodat de belangen van iedereen inzichtelijk werden en mensen naar elkaar luisterden. Juist door communicatie, ontstond er begrip. Hierdoor werden resultaten behaald en was iedereen tevreden over de aanpak, afhandeling en het resultaat.

Aanpak en methodiek

Een mediatior of coach gesprek begint altijd de omschrijving van de huidige situatie, je doel en waar je op uit wilt komen. Dit doe ik aan de hand van een intake gesprek van een half uur waarin we jouw situatie bespreken. Op basis hiervan weet ik hoeveel gesprekken je nodig hebt.

Ik begeleid mensen aan de hand van het EMPOWER-model. Na 20 jaar ervaring en coaching  van mensen  is het EMPOWER-model ontstaan. Het EMPOWER-model geeft je houvast in elke situatie.
In het boek in 10 stappen omgaan met dominantie kan je lezen waar het EMPOWER-model voor staat.

Na jarenlange coaching, begeleiding en mediation heb ik gezien dat mensen 5 fases doorlopen, waarmee zij hun transformatie proces hebben doorlopen. In de 1-op-1-coaching leg ik je uit hoe deze 5 stappen werken afgestemd op jou persoonlijke situatie.

Duur

Aan de hand van het intake gesprek, geef ik op basis van eerdere ervaringen en resultaten een advies over het aantal mediation gesprekken en/of coach sessies. Dit kan variëren van een aantal sessies of tot een 3 maanden coach traject.

Een jaartraject is ook mogelijk. Deze is op aanvraag en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om echt die transformatie in je leven door te voeren. Gelukkig zijn is een keuze.

Wat krijg je tijdens een mediation of coach sessie?

Na de intake maken we een afspraak voor een mediation of coach sessie. Dit gesprek zal online plaatsvinden via Zoom. We gaan aan de slag met jouw hulpvraag. In het gesprek krijg je tools mee, waarmee jij zelf aan de slag gaat. Je krijgt uitleg over de toepassing van het EMPOWER-model en ik geef aan in welke stappen jij doorloopt aan de hand van de 5 stappen methodiek. Jij staat centraal in dit gesprek en je voelt je na elk gesprek Empowered.

Na mediation of coachgesprekken

Mediation kan alleen plaatsvinden vanuit vrijwilligheid en als elke partij mee wilt werken. Een kenmerk voor mediation en coaching is de vertrouwelijkheid en geheimhouding. Op deze manier krijgt iedereen de kans om vrijuit en zonder remmingen te spreken en zijn of haar standpunt en argumenten naar voren te brengen. Hierdoor kan ik mezelf in de rol als mediator en coach neutraal opstellen en de belangen van iedereen bij elkaar brengen, zodat voor de beste oplossing gekozen wordt hoe uitdagend de situatie ook is. Het voordeel is ook dat het conflict of probleem waar je langere tijd mee rondloopt echt opgelost is, zodat je verder kunt met jouw droomdoelen die jou energie geven.

Lieve Chantal, Na een emotionele en zware periode in mijn leven kwam jij op mijn pad. Het voelde gelijk veilig en vertrouwd.

De energie heeft mij geholpen om blokkades op te heffen en oud verdriet en emoties te verwerken, zodat ik er nu mee kan leven.

Wat waren het mooie dienbare behandelingen. Ik voel me nu vrolijker, ervaar minder stress, geniet van de kleine momenten en dankzij jou heb ik mooie inzichten in het leven gekregen. Ik heb nu rust in mijn lijf en leven. Ik  kan nu terug kijken op mijn verleden zonder dat ik de pijn of verdriet voel. Ik kijk nu veel vaker vooruit en vier het leven. Liefs,

Nathalie

Lieve Chantal, sinds ik bij jou ben geweest, lijkt er letterlijk een keerpunt te hebben plaatsgevonden. Ik voel me zo bevrijd van heel veel ballasten en waar dingen uit het verleden in de weg zaten helpen ze nu letterlijk bij de vooruitgang. Het is zo bijzonder ik kan het nauwelijks bevatten soms. Ik sta op dit moment in mijn kracht, voel wie ik ben en wat ik kan en dat helpt mij in de zoektocht naar een nieuwe baan, mijn huiselijk gevoel en de relaties om mij heen. Ik kan dit koppelen aan alle ellende die je letterlijk weggehaald hebt tijdens onze sessie. Eeuwig dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Weet dat ik mijn oefeningen doe, zodra mij dit wordt ingegeven en ik denk dagelijks aan je.  Heel veel liefs van mij,

Sandra

Ik wil je zo enorm bedanken voor de visualisatie. Ik heb de afgelopen dagen al een paar keer ‘mijn kaders’ aangegeven, en waar ik voorheen met enorme spanning wachtte op de reactie van de ander kon ik nu gewoon hun ‘teleurstelling’ accepteren zonder me daarover rot te voelen. Heel fijn en bijzonder!

Wendy